نمای سیمانی- پلیمری رنگی (پلاستر دیوار)
(Stamped Wall 2000)
توضیحات:
این ماده سیمانی اصلاح شده با پلیمر علاوه بر کارآیی بسیار بالا و چسبندگی قابل توجه به لایه زیرین، انعطاف و مقاومت بسیار بالایی دارد و در مقابل هوازدگی مقاوم میباشد. به دلیل روشهای مختلف اجرا از قبیل قالب زدن (Stamping) رنگ آمیزی با اسیدهای رنگی (Staining) بسیار دکوراتیو میباشد. این ماده معمولاً در ضخامت 20- 2 میلیمتر بر روی بسترهای گوناگون قابل اجرا است.
موارد استفاده:
Stamped Wall 2000 برای نمای دیوار خارجی و داخلی و همچنیـن برای کاربـری مسکونی، اداری ، تجـاری و صنعتـی مناسـب میباشد. این ماده در رنگهای متنوع و بر روی بستر های گوناگون اجرا میگردد.
مزایا:
- چسبندگی بسیار بالا
- انعطاف پذیری مثال زدنی
- قابلیت تنفس (Breathable)
- عدم نیاز به نگهداری
- دوام بالا در شرایط جوی مختلف
- قابل اجرا در ضخامت های مختلف (20- 2 میلی متر)
- رنگ بندی
- روشهای اجرای مختلف
آماده نمودن بستر:
از خصوصیات بارز پلاستر Stamped Wall 2000 چسبندگی بسیار بالا به سطوح مختلف میباشد. اما بهترین نوع بستر برای این ماده، بستر سیمانی و یا بستر با ملاتهای سیمانی میباشد. سطح بستر باید عاری از هر گونه آلودگی باشد. چسبندگی پلاستر Stamped Wall 2000 به سطوحی که خیلی متراکـم یا خیلی صیقـلی هستـند و یا آغشـته به پودر آزاد کننـده هستـند (Release Agent 200)،کاهش مییابد. استفاده از مشهای فولادی و یا رابیتس این مشکل را مرتفع میسازد.
با سند بلاست کردن سطوح صیقلی و یا سطوح با جذب کم می توان چسبندگی پلاستر Stamped Wall 2000 را افزایش داد. برای برداشتن سطح نقاشی شده بهتر از سند بلاست و یا واتر جت استفاده نمود.
سطح زیرین باید تراز و شاقول باشد. جهت سطوحی که این خاصیت را ندارند میتوان از ملات ماسه سیمان استفاده نمود تا استفاده بیش از حد مصالح جلوگیری شود. در شرایط آب و هوای گرم و یا بستر با جذب آب زیاد، بهتر است سطح زیرین ابتدا با آب خیس شود.
اختلاط:
بهتر است اختلاط به صورت مکانیکی و با دستگاه (Drill با دور پایین) انجام شود. همیشه ابتدا آب ریخته شود و بعد پودر Stamped Wall 2000 به آن اضافه گردد به این ترتیب از گلوله شدن ذرات جلوگیری میشود. زمان اختلاط باید بین 3 تا 5 دقیقه باشد تا رنگ و ذرات کاملاً درون مخلوط به صورت یکنواخت پخش شود. کارایی مخلوط بسته به نوع استفاده میباشد و لیکن نبایست آب مصرفی از 10 لیتر در هر بسته 35 کیلوگرمی تجاوز کند.
میزان مصرف:
میزان مصرف وابستگی زیادی به نوع اجرا دارد. لیکن برای ضخامت متوسط mm 5 هر کیسه 35 کیلوگرمی 6 الی 7 مترمربع را پوشش میدهد.
اجرا:
اجرای Stamped Wall 2000 هم با دست و هم با ابزار مکانیکی (پاششی) قابل انجام میباشد.
فشار کافی برای اجرا باید به کار گرفته شود تا ملات کاملاً به بستر متصل شود. در ضمن ضخامت هر مرحله اجرا مینیمم 2 میلیمتر و ماکزیمم 10 میلیمتر میباشد. برای اینکه سطح اجرا شده عاری از هرگونه خط قطع باشد باید دقت نمود تا محل قطع کار از پیش تعیین گردد (مثلاً درزهای انقطاع، کنجها و یا محل تغییر رنگ) و کار به صورت یکدست تا محل مورد نظر ادامه یابد.
برای ایجاد طرحهای متنوع (طرح ساده و یا اسپانیایی) میتوان از یک ماله فلزی و یک ماله چوبی و یک اسفنج و مقداری آب استفاده نمود. سرعت اجرای Stamped Wall 2000 بسیار بالا بوده و بر خلاف انواع دیگر پلاسترها نیازی به ماله کشی اضافه ندارد.
انواع روشهای اجرا:
این پلاستر به علت داشتن مواد پلیمری نگهدارنده آب، زمان لازم برای انواع اجراها را مهیا میسازد. در عین حال این مواد پلیمری باعث کاهش خاصیت آب رفتگی (Shrinkage) سیمان میگردد.
Circular-
Vertical Roll-
English-
Random Comb-
Staining-
Stamping-
Spanish-
Coarse Floor-
Dry Scraped-
Finger Swirl-
Scraped Knockdown-
عمل آوری:
فورمولاسیون پلاستر Stamped Wall 2000 به نحوی می باشد که نیازی به عمل آوری خاصی ندارد و با هوای محیط عمل آوری لازم انجام می گردد. تنها در شرایط خیلی گرم یا بستر نافذ نیاز به آب دادن سطح زیرین می باشد.
پوشش نهایی:
از انواع سیلر برای پوشاندن سطح می توان استفاده نمود. اما به طور کلی سیلرهایی که علاوه بر عدم اجازه نفوذ آب خاصیت تنفس دیوار را مختل نمی کند توصیه می شود.
نکات لازم جهت اجرا:
بعد از اجـرای پلاستر باید زمان کافی داده شود. آب دادن دلیـل اصـلی ایجاد اختـلاف رنگ در لایه نهایـی می باشد.
در هوای خیلی گرم و خشک و یا باد شدید برای لایه نهایی پلاستر لازم است از یک لایه سیاه پلی اتیلن استفاده نمود.
بسته بندی:
در بسته بندی 50- 35 کیلوگرمی موجود می باشد.